VOLKEL – Het jaarlijkse evenement Volkel in de Wolken trok dit jaar 25.000 mensen naar Volkel. Grootste trekker was zoals altijd de vliegshow met daarin o.a. de F16 Solo Demo en kampioenen aerobatics.

De vliegshow had dit jaar weer absolute publiekstrekkers. Het F16 Solo Demo Team was aanwezig met de F16 in de show wat natuurlijk een geweldig spektakel is. De demonstraties van de Franse Cap Tens, de Red Bull Airracers Frank Versteeg en Mark Jefferies en niet te vergeten Stephen van Dijck waren wederom imposant.

De grootste helikopter van de Luchtmacht, de Chinook, was voor ‘landing & departure’ vliegend te bewonderen, maar gedurende de dag konden de bezoekers de kollosale Chinook in static line-up bewonderen. Jammer dat de traumaheli opgeroepen werd voor een spoedgeval, deze was ook op de static-line te zien/voelen/ruiken. In totaal waren bijna veertig verschillende demonstraties te zien in de lucht. De luchtshow werd gehouden in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Volkel welke die dag als thuisbasis geld voor de deelnemende vliegtuigen.

Ook de andere onderdelen binnen Volkel in de Wolken, zoals de groots opgezette braderie, het on-wheels evenemententerrein, muziekoptredens van o.a. Serena Pryne en dit jaar voor het de tweede maal de grote Exotic Custom Car-meeting, zijn goed verlopen.

Volkel in de Wolken is een jaarlijks terugkerend evenement in het Brabantse dorp Volkel. Dit jaar werd het evenement voor de eenentwintigste keer gehouden. Volgens de organisatie is het mooie bezoekersaantal te wijten twee aspecten. Ten eerste het perfecte weer. En ten tweede was de zichtlocatie voor bezoekers wederom verbeterd, waardoor de tienduizenden de vliegshow zonder obstakels hebben kunnen aanschouwen. (source: volkel in de wolken)

Airshow Photography by Henk Tito www.protito.com www.airshowaviation.com
Welcome to the World of Aviation Photography

More than 35000 pictures, online since 2003